عصر کرد

آخرين مطالب

گفت‌وگو| گذران زندگی 230 هزار کارگر کردستانی در زیر خط فقز سیاسی

گفت‌وگو| گذران زندگی 230 هزار کارگر کردستانی در زیر خط فقز
  بزرگنمايي:

عصر کرد - قشر کارگر زحمتکش و ستون اصلی تولید در کشور هستند اما متأسفانه از وضعیت معیشتی مناسبی برخوردار نیستند به طوری‌که 230هزار کارگر در استان کردستان زیر خط فقر هستند. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، کارگران جهادگران عرصه اقتصاد هستند، همانگونه که سیاسیون و سایر صنوف وظایف خود را در قبال جامعه برعهده دارند، قطعاً کارگران نیز به عنوان خط مقدم در امر تولید هستند که بیشترین زحمت را متحمل می‌شوند، قشر کارگر مانند سایر آحاد جامعه از همان اوایل انقلاب پای آرمان‌های کشور بوده و در تمام سختی‌ها، شیرینی و مشکلات کشور پای به پای مردم گام برداشته‌اند، اما در تلاطم‌های اقتصادی، گرانی، رکود و تورم بسیار متضرر می‌شوند، قشری که آن را اساس تحولات اقتصادی و چرخیدن چرخ‌های اقتصاد کشور می‌دانند اما در زمان تصمیم‌گیری‌ها همواره آخرین توجهات به آنها معطوف شده است.
در باب اهمیت قشر کارگری همین بخش از فرمایشات رهبری بس که فرموده‌اند: قشر کارگری یک گلِ سرسبدی هستید از این مجموعه، مشمول الطاف الهی باشید و چشم کشور را روزبه‌روز روشن‌تر کنید. جامعه‌ی کارگری اگر پیش برود، مسائلش حل بشود، ارتقاء عملی و فکری و کاری پیدا بکند، قطعاً چشم کشور روشن خواهد شد، چشم ملّت روشن خواهد شد.
این‌روزها مهم‌ترین دغدغه کارگران بحث معیشت است که واقعاً در این شرایط اقتصادی جامعه و درآمدهای ناچیز اصلاً کفاف زندگی یک خانواده 4 نفری را نمی‌دهد در همین زمینه؛ با «شاکر ابراهیمی»، رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان کردستان به گفت‌وگو پرداختیم، که در ادامه می‌خوانید:
.
تسنیم: قانون کارگری چه نقش اساسی برای وضعیت کارگران ایران داشته است؟
ابراهیمی: قانون کار جمهوری اسلامی ایران تنها امید و آرزوی کارگران به عنوان دومین قانون رسمی کشور است که بیش از 50 درصد جامعه تحت پوشش این قانون قرار می‌گیرد، ما خواهان افزایش دستمزد براساس دومین قانون رسمی کشور هستیم که متناسب با تورم سالیانه نسبت به افزایش دست مزد کارگری تغییر یابد، اما متأسفانه تاکنون این مهم براساس قانون کارگری افزایش دستمزدی نداشته در همین راستا نماینده کارگران در شورای عالی کار به دلیل عدم افزایش و ناعدالتی حقوق کارگران از امضای مصوبه شورای عالی کار خودداری کردند. انتظار ما اجرای ماده 41 قانون است که تاکنون اجرایی نشده است.
تسنیم: شورای عالی کار تاکنون برای حمایت از کارگران چه اقداماتی انجام داده است؟
ابراهیمی: تاکنون شورای عالی کار در یک سال اخیر برای ترمیم زخم حقوق کارگران نشستی نداشته است، جامعه کارگری براساس قانون خواهان افزایش دستمزد کارگران هستند چراکه به دلیل رعایت نشدن ماده 41 قانون کار میانگین دستمزد کارگران 50 درصد زیر خط فقر کشور است و متأسفانه جامعه کارگری از تحصیل مناسب، تفریح و تغذیه مناسب محروم است، با میانگین 15 میلیون دستمزد نباید انتظار یک زندگی ایده‌ال برای کارگر ایرانی را داشت.
تسنیم: دستمزد ایده‌آل یک کارگر باید چه میزان باشد تا این قشر زندگی نزدیک خوبی داشته باشند؟
ابراهیمی: حقوق مناسب کارگر ایرانی قطعاً بر روی چرخه تولید کشور تأثیر مثبتی خواهد داشت، چراکه حقوق مناسب در خرید پوشاک، تغذیه، آموزش، سلامت و تقریح و ورزش مؤثر است لذا قدرت بالای خرید یک کارگر بر میزان افزایش درآمد و تولید یک شرکت پروتینی، لبنیاتی و پوشاک کشور تأثیرگذار است درحالی که امروزه بیشتر با تعدیل نیروی کارگاه‌ها و تولیدکنندگان کشور هستیم، هیچ‌گاه به حقوق ایده‌آل نخواهیم رسید مگر اینکه از بدنه دستگاه‌های دولتی کارگرانی باشند که دردِ این قشر را با پوست و خون خون درک کنند.
تسنیم: شما به عنوان نماینده کارگری چه افرادی را به عنوان قشر کارگر می‌دانید؟
ابراهیمی: افرادی که در بخش خصوصی و دولتی تابع قوانین سازمان تامین اجتماعی باشد و از هیچ قانون دیگری پیروی نکند، مشمول قانون کار است، برای جبران مشکلات کارگران گاهی فقط درک از وضعیت سبد معیشت جامعه کارگران می‌تواند بسیاری از کمبودهای آنها را جبران کرد، متاسفانه تعداد فراوانی از جامعه کارگری استان کردستان برای خرید لوازم التحریر مدارس فرزندان خود نیز یا مشکل مواجه هستند.
تسنیم؟ آمار جمعیت کارگران استان کردستان چگونه است؟
ابراهیمی: در استان کردستان حدود 22 هزار کارگاه تولیدی وجود دارد که یک هزار و 200 کارگاه بالای 10 نفر، 150 کارگاه بالای 50 نفر، 60 کارگاه بالای 100 نفر است و 20 هزار کارگاه کمتر از 10 نفر که نشان می‌دهد استان کردستان یک استان غیر صنعتی و دارای واحدهای کوچک است و از 230 هزار نفر بیمه شده سازمان تامین اجتماعی حدود 130 هزار نفر اجباری و حدود 100 هزار نفر اختیاری است با این اوصاف مسئولان باید توجه بیشتر به استان کردستان داشته باشند و 66 هزار نفر تحت پوشش مستمری است، 21 هزار نفر کارگران ساختمانی و حدود 17 هزار راننده در کردستان فعالیت دارند. این 230 هزار نفر کارگر کردستانی زیر خط فقر هستند.
تسنیم: نرخ پرداخت بیمه هر کارگر چقدر است؟
ابراهیمی: نرخ پرداخت توسط خود کارگر 7 درصد، کارفرما 23 درصد و ماهیانه حدود 3 میلیون تومان است، بیمه با خدمات و بیمه بدون خدمات است.
تسنیم: ساماندهی کارگران ساختمانی در سنندج چرا تاکنون اجرایی نشده است؟
ابراهیمی: انجمن صنفی ساختمانی باید به این موضع به جد ورود کنند، همان طور که دراستان‌های همجوار کردستان به این موضوع کاملاً اهمیت داده شده و جایگاه‌های خوبی در شأن و جایگاه کارگران راه‌اندازی شده است، متأسفانه در اکثر چهاراه‌های شهرهای استان کردستان در ایام صبح تجمعی از کارگران ساختمانی را مشاهده می‌کنیم که اصلاً زیبنده این قشرمظلوم نیست، این در حالی‌ است که بارها مقام معظم رهبری، امنیت و معیشت جامعه کارگران را آرامش جامعه و جایگاه آنها بسیار والا می‌خوانند، بارها در احادیث رنج کارگر را با شهادت مقایسه کرده‌اند، این نابسامانی کارگران کار غیرانسانی است، تنها برای یک یا دو نهاد نیز ساماندهی نخواهند شد، بلکه باید تمام نهادهای متولی در این زمینه تلاش کنند که نمی‌کنند.
سخن آخر؟
ابراهیمی: امنیت شغلی از مهم‌ترین دغدغه‌ها و مطالبات جامعه کارگری به شمار می‌رود، که نقش به سزایی در حفظ اشتغال و صیانت از نیروی کار دارد، کارگران با قراردادهای 6 ماهه و 3 ماهه امنیت شغلی ندارند، از مسئولان استانی و کشوری درخواست داریم حداقل کارگران را به نزدیک خط فقر برساند، اکنون میانگین این قشر 50 درصد زیر خط فقر هستیم تنها خواسته ما بهبود وضعیت معیشت این عزیزان است. امیدواریم کارگروهی با حضور مسئولان متولی تشکیل و مشکلات این قشر زحمت‌کش پیگیری شود. از مجمع نمایندگان کردستان نیز انتظار می‌رود که خواسته کارگران را پیگیری کنند.
انتهای پیام/484/

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/912246/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعر انتخابی محمدرضا معلمی در مرحله دوم رقابت شاعران

کلکسیون گلزنی ستاره تراکتور با اولین گل ملی!

اگر ابتدا آن را متمرکز کنیم، فناوری بزرگ می‌تواند صاحب آینده هوش مصنوعی شود.

فرمان بازار کریپتو در دستان ماسک | سیاست تحریم رویکرد ترامپ به ارزهای دیجیتال را محدود می کند

درخشش بانوی اقتصاددان ایرانی/ او چرا جایزه گرفت؟

کشف شگفت‌انگیز دانشمندان: حافظه فقط مختص سلول‌های مغز نیست؛ آیا باید بیشتر مراقب عادات خود باشیم؟

افزایش تعطیلات می‌تواند اقتصاد را تقویت کند؟

600 فرد مجهول‌الهویه تحت پوشش بهزیستی کرمانشاه قرار دارند

فال انبیا پنجشنبه 24 آبان ماه 1403

اسپالتی: کمتر تیمی می‌تواند حریف ایتالیا شود!

مصدوم جدید پرتغال؛ پالینیا با تیم تمرین نکرد

مشکل جدی آلمان؛ عفونت ویرتز دردسرساز شد

ترکیب احتمالی ایران مقابل کره شمالی

کودی خاکپو: آنفیلد خاص‌ترین جای دنیاست!

فتح‌الله‌زاده: امیدوارم مدیریت مجتبی مثل فوتبالش باشد

صلاح: تن و بدنم با دیدن پنالتی بازی تاتنهام می‌لرزد!

نقش نسل جوان در تسریع روند دیجیتالی شدن اقتصاد

شعر انتخابی مهران پوپل در رقابت شاعران

درس این زندگی از بهر ندانستن ماست!

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

آماری جالب از عادت ایرانیان به خواندن کتاب

شعرخوانی زیبا دکتر کاکاوند

دو صدرنشینی، هدیه خلیلی به پرسپولیس

انتقاد تند اسکالونی از اتفاق جنجالی فوتبال آرژانتین

رقیب الکسیس گندوز از نورماندی آمد!

پاسخ به اتهام جادوگری؛ تحقیق کن برادر!

فتح‌الله‌زاده: مجتبی جباری تجربه مدیریتی ندارد

ستاره پرسپولیس بازی‌های تیم ملی را از دست داد

رسوایی جدید برای داور جنجالی؛ استعمال مواد مخدر!

هوملس 72 ساعت خواب و خوراک نداشته!

برادران کروس یک جایزه ویژه گرفتند!

دیدار وزیر ورزش با مدیرعامل جدید ملوان

نمونه برداری از نیروگاه سیکل‌ترکیبی پرند در رباط کریم

برگزاری اختتامیه بیست و ششمین جشنواره تئاتر استان قزوین

جوانمردانه ترین صحنه والیبال اینگونه رقم خورد!

اختصاص بیش از یک میلیارد ریال اعتبار برای کتابخانه روستایی در دهلران

در جامعه نابرابر همه راست می‌گویند!

با هوشیاری مردم دشمن درهمه صحنه‌ها شکست خورده است

منافع تولیدکنندگان در منطقه ویژه اقتصادی بانه دیده شود

نشست صمیمی مدیران رسانه های کردستان؛ تعمیق همکاری‌ها و بررسی چالش‌ها

مسیر ناتمام در حادثه تصادف اتوبوس زائران کربلا

تعرفه‌های بازرگانی بازنگری می‌شود/ منطقه آزاد مانع توسعه سرمایه‌گذاری در کردستان

توسعه و ایجاد زیرساخت‌های صنعتی در استان کردستان را با جدیت و نگاه ویژه پیگیری می‌کنیم

سیاست دولت چهاردهم توسعه مناطق کم برخوردار کشور است

وزیر صمت فردا پنجشنبه به کردستان می‌رود

2600 سفیر سلامت کار خود را در مدارس دهگلان آغاز کردند

بازارچه مله خورد بهترین فرصت برای رونق و شکوفایی شهرهای مرزی کردستان است

پیگیر مشکلات کولبران و پایانه مرزی باشماق مریوان هستیم

بازدید آقاجانلو از پروژه احداث آهن اسفنجی بیجار

یادواره شهدا در کامیاران برگزار می‌شود